Hatalmas a feminista hisztériakeltés a “szívhang törvény” körül – Mindeközben az apák jogairól még szó sem esett

Hatalmas a feminista hisztériakeltés a “szívhang törvény” körül – Mindeközben az apák jogairól még szó sem esett

Miután Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette a Dúró Dóra, mint eredeti eredeti kezdeményező nevéhez köthető “Szívhang rendeletet”, azonnal hisztérikus feminista akciók indultak a rendelet visszavonását követelve. A törvénymódosítás valójában csak annyiban szabályozza újra az abortuszhoz való hozzáférés lehetőségét, hogy csak a magzati szívhang meghallgatása után engedélyezi a terhességmegszakítást.

Beszélgetés Dúró Dórával, a “Szívhang törvény” eredeti kezdeményezőjével a közszolgálati televízióban

A feminista szemléletmód Simone de Beauvoir (1908-1986) nagy befolyással bíró feminitsa hangadó nyomán régóta leértékeli a magzati életet, pont úgy, ahogyan az anyaságot.

Mindezzel az embertelen feminista nézőponttal szemben a szívhang rendelet eredményeképpen minden abortuszt végeztető nőnek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy a magzat nem csupán egy burjánzó sejtcsomó, hanem sokkal inkább egy önálló élettel rendelkező individuum. – Egyes kutatások szerint a magyarok csaknem kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét. Mindeközben a nők egy része, nyilván valamiféle tájékozatlanság vagy nemtörődömség eredményeképpen lényegében egyfajta fogamzásgátló módszerként használja az abortuszt.

Hírdetés

A Patent feminista szervezet levélküldő kampányt indított és tüntetést szervez a rendelet visszavonását követleve. Megdöbbentően demagóg módon azt állítják, hogy “a mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet”, tehát észrevenni sem hajlandóak a rendelet életvédő célkitűzéseit, és elvakult hisztériakeltéssel követelik a kormánytól, hogy

A társadalmi vitában nem régen megszólalt a Magyar Orvosi Kamara is. Leszögezték: a törvénymódosítás nem ellenkezik etikai irányelveikkel, hiszen ahogyan minden élet, úgy a magzati élet megóvása is alapvető orvosetikai célkitűzés. Az etikai bizottság elnöke szerint az élet a fogantatásnál kezdődik, a magzati élet már élet, amit az orvosoknak védeniük kell.

Egyébiránt a feminista szervezetek a törvénnyel szembeni ellenkezés apropóján újfent örömmel szítják a férfigyűlöletet is; számos feminista megszólalásban, kommentárban megjelenik az abortusszal kapcsolatos férfihibáztatás. “Nyilván” – mint minidig-mindenről – az abortuszokról is csakis a férfiak tehetnek szerintük. Ha – egyébként helyénvaló módon – a fogamzásgátlással kapcsolatos oktatás fontosságára hívják fel a figyelmet, azt is leginkább csak a bűnbaknak kikiáltott férfiaknak címzik. Erősen ellentmondásos, hogy ugyancsak a feministák azok, akik elsők között ellenzik a férfi fogamzásgátló tabletták fejlesztését, mondván, hogy egy ilyen eszköz megvalósulása képes lenne teljesen kicsavarni a nők kezéből a fogantatás, a fogamzásgátlás feletti döntés lehetőségét.

Sajnálatos módon a rendelet körül zajló társadalmi vitában most sem jelennek meg a férfiak reproduktív jogainak teljes hiányával kapcsolatos aggályok. A magyar férfijogi mozgalom már régen igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy a nők abortusz feletti kizárólagos rendelkezése tulajdonképpen egy súlyos jogi anomália, hiszen a magzat nem a nő testének része és nem a nő tulajdona, hanem egy férfi és egy nő ivarsejtjének egyesülésével létrejövő önálló individuum, akivel kapcsolatban mindkét szülőnek vannak jogai és kötelességei. Súlyos és tulajdonképpen teljességgel érthetetlen hiányosság az abortusszal, az élet védelmével kapcsolatos törvényeinkben, hogy azok nem írják elő legalább az apa kötelező értesítését a tervezett abortuszról még házasságban élő nők esetében sem. Holott egy ezzel kapcsolatos törvénymódosítás is teljesen helyénvaló lett volna a most meghozott rendelkezéssel egy időben. Már csak azért is, mert az apa részvétele az abortusszal kapcsolatos megfontolásokban szintén magzati életet menthet, ha az apa kívánatosnak tartja a gyermekáldást.

Természetesen a magyar férfimozgalom a feminista szervezetekkel ellentétben nem tiltakozott volna az ellen sem, ha a férjet, az apát is kötelezné ez a rendelet a magzati szívhang meghallgatására. Ahogyan a nőkével azonos illetve közel azonos reproduktív jogokat követelünk a férfiak nevében, úgy követeljük azt a lehetőséget is a férfiak számára, hogy rész vállalhassanak a magzat élet megóvásának felelősségében is. Ahogyan mindezt már egy korábbi kampányvideóban megfogalmazta a Férfihang Civil Társaság:


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »