Hat medve kiemelését már jóváhagyta a minisztérium – Elsődleges szempont a tusnádfürdőiek biztonsága

Hat medve kiemelését már jóváhagyta a minisztérium – Elsődleges szempont a tusnádfürdőiek biztonsága

A tusnádfürdői polgármesteri hivatal és a vadásztársulás által előkészített 12 kiemelési kérés közül a mai napon hatot jóváhagyott a minisztérium, a további hat még elbírálás alatt van. Köszönet a minisztériumnak, Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszternek, hogy tartotta a szavát, amit Szép Róbert főfelügyelő tolmácsolt. Köszönet az operatív ügyintézésért! – adta hírül közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Eredményesnek bizonyult az augusztus 6-án megtartott Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottságának ülése, amelyen több fontos témakörben is megegyeztek a felek. A tusnádfürdői medvekérdés megoldása azért is vált égetővé, mert idén nyáron már négy medvetámadás történt a fürdővárosban.

Hírdetés

– Köszönjük Szép Róbert igazgató úrnak és a Környezetvédelmi Felügyelőségnek a 12 medvére kiterjedő eltávolítási engedélyeket – írta tegnap közösségi oldalán Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ vezetője, ahova az elmúlt időszakban ugyancsak behatolt az élelem után kutató medve.

A megyei tanács a medvetámadások ügyében tett eddigi lépéseiről itt olvashatnak: http://vadkarok.hargitamegye.ro/ vagy a közösségi oldalon: https://www.facebook.com/vadkarok/ tájékozódhatnak.

A Hargita Megyei Tanács sajtóközleménye


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »