Hat felvidéki személyiségnek ítélték oda a Kultúra Lovagja címet

Hat felvidéki személyiségnek ítélték oda a Kultúra Lovagja címet

Az egyetemes és a magyar kultúra ápolása érdekében együttműködő társadalmi szervezetek 23. alkalommal rendezték meg a Magyar Kultúra Napja Gálát szombaton a budapesti Stefánia Palotában és Honvéd Kulturális Központban. A nagyszabású ünnepségen átadták a Kultúra Lovagja címeket, amelyet idén hat felvidéki személyiség kapott meg. A gála díszvendége ezúttal a Gömörország volt.

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Honvéd Kulturális Egyesület kezdeményezésére létrehozott Magyar Kultúra Lovagja elismerést 1998 óta adják át. A díj azóta a társadalmi szervezetek egyik legrangosabb, nemzetközi megbecsülésnek örvendő kulturális elismerésévé vált. A jelöléseket 16 ország 275 lovagjának értékelését követően állítják össze. Az elmúlt két évtizedben közel 700 arra érdemes – magyarországi és külhoni – személy kapta meg a megtisztelő lovagi címet.

Hírdetés

A rendezvényen Nick Ferenc, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratórium elnöke mondott köszöntőt, majd felszólalt Vezekényi Csaba, a Honvédelmi Minisztérium és Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) helyettes államtitkára.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »