Hat év után távozik Bénes László a Mönchengladbachtól

Hat év után távozik Bénes László a Mönchengladbachtól

A német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach csallóközi tehetsége Bénes László hat év után búcsúzik az együttestől, mert a német másodosztályba igazol.

A 24 esztendős csallóközi tehetség a német másodosztályban szereplő hatszoros német bajnok Hamburg SV csapatában folytatja pályafutását. Bénes hosszútávú, négyéves szerződést kötött a másodosztály legutóbbi harmadik helyezettjével. A HSV éppen lemaradt a feljutásról, miután az osztályozón a Hertha BSC-vel szemben alulmaradtak, így a következő idényt is másodosztályban töltik. A HSV négy éve esett ki a német élvonalból. Sajtóinformációk szerint a Hamburg megközelítőleg 1,5 millió eurót fizettek a fiatal csallóközi középpályásért.

Bénes 2016-ban igazolt a Mönchengladbach csapatához a Zsolnától, ahol a DAC frissen kinevezett edzője, Adrian Guľa kezei alatt nevelkedett. 2015-ben a Fortuna Ligában 17 évesen Guľa vezetése alatt debütált a zsolnai csapatban.

Hírdetés

A csallóközi tehetség érzelmes búcsúüzenettel mondott köszönetet a ’Gladbachnak és a szurkolóknak.

Kedves Borussia család!  Hat hosszú évig voltam tagja ennek a nagyszerű klubnak. Egy olyan időszak, ami nagyon intenzív volt számomra. Megengedték, hogy fejlődjek néhány kihíváson keresztül, és sok nagyszerű pillanatra tekintsek vissza. Eljött az idő, hogy új fejezetet nyissunk. Szeretnék köszönetet mondani minden egyes játékosnak, edzőnek, stábnak és persze a szurkolóknak. Soha nem felejtelek el titeket srácok. Köszönök mindent!”

– búcsúzott a fiatal futballista.

Bénes László pályafutása korai szakaszában a DAC és a Győr akadémiáján nevelkedett, majd 2015-ben a Zsolna csapatához igazolt, ahonnan egy évvel később a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach csapatához szerződött közel 5 millió euróért. Bénest a ’Gladbach két alkalommal is kölcsönadta, előbb a Holsten Kiel, majd a Augsburg csapatát erősítette. A 24 esztendős középpályás a Mönchengladbach színeiben 65 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt, valamint hat gólpasszt jegyzett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »