Használt autót vásárolt, végül kocsi és pénz nélkül maradt

 

Valóban kellemetlen esetről számolt az Aktuality.sk szlovák nyelvű hírportál. Egy pórul járt kassai úriember kétszer cserélt autót az egyik használt-autókereskedésben, mindkettő rövid idő alatt beadta ugyanis a kulcsot. Most pénz és autó nélkül maradt. A kereskedés állítja, hogy visszafizetik a pénzt. De ennyire azért nem egyszerű.

 

A kassai Szabó Martin beteg édesanyját és nagymamáját rendszeresen hordja kórházba és az orvoshoz. Ezen kívül naponta 60 kilométert utazik munkahelyére.

 

Mikor öreg 1-éves Peugeotja megszolgálta az idejét, úgy döntött vesz egy másik autót. Nem akart teljesen újat, ezért meglátogatta az AAA Auto kassai kereskedését. És itt kezdődtek a problémák.

 

A második sem bírta sokáig

 

„Egy Citroen C5-öt választottam. Két nap után tönkre ment, elromlott a vezérlés. Az autót még sikerült hét napos határidőn belül visszavinnem a kereskedésbe”

 

mondta Martin. Hét napig ugyanis minden vásárlónak joga van visszalépni az adásvételtől indoklás nélkül (persze, károkozás esetén más a helyzet), vagyis elkerülhető a reklamációs procedúra. Martinnak azonban az AAA Auto-ban azt mondták, hogy választhat másikat, de legyen újabb, az ára pedig nem lehet kisebb az előzőnél – az előzőt hősünk 7000 euróért vásárolta.

 

Martin egy VW Passat típusú gépkocsi mellett döntött. Egy hónap sem telt bele, nagyjából 1000 kilométer megtétele után az is elromlott, mégpedig az üzemanyagpumpa, ami hazavágta az egész motort.

 

„Elvittem a szervízbe, gondoltam, hogy a javítás nem kerül majd többe három, négyszáz eurónál. Azt még hajlandó lettem volna kifizetni. Csakhogy az autószerelő azt mondta, hogy a teljes javítás 3-4 ezer euróba kerül. Fogtam a fejem, annyi pénzem már nem volt”

 

mesélte Martin. Vissza kellett hát mennie a kereskedésbe, hogy megreklamálja a dolgot.

 

Brutális reklamációs idő, garancia nélkül

 

Az autót saját költségre visszavontatta az eladóhoz, ahol aztán kitöltötték a reklamációs űrlapot, és azt mondták neki, hogy 30 napon belül megjavítják az autót vagy újabb cserére lesz lehetősége.

 

„Egy hónappal később kaptam egy levelet, miszerint a cég elutasítja a reklamációmat, mert használt autókat értékesítenek, ezért mindig van esély valamilyen problémára”

 

mondta Martin, majd hozzátette, hogy a levélt tartalmán igencsak meglepődött, mert az eladó a vételkor azt állította neki, hogy a mechanikai hibákra két év jótállást biztosítanak. Újra ellátogatva a kereskedésbe azt a választ kapta, hogy fellebbezhet, ami újabb harminc napig tart.

 

„Lízingeltem a kocsit, most fizethetem, miközben nincs autóm már két hónapja. Nem tudom hogyan elszállítani az édesanyámat és a nagymamámat a kórházba. Az is lehet, hogy kölcsönt kell felvennem, hogy kifizessem a lízinget és a javítást is”

 

magyarázta a kétségbeesett férfi.

 

Az újságírók kérdésére reagálva…

 

Az Aktuality.sk közlése szerint mikor érdeklődni kezdtek az eset után az eladónál is, az AAA Auto képviselői tagadták, hogy probléma lenne.

 

„Szabó úr fellebbezését pozitívan bíráltuk el, a vevő visszaadta a járművet”

 

nyilatkozta Marcela Vichnarová, a cég sajtóosztályának munkatársa, hozzátéve, hogy bár még a pénzt nem kapta vissza, még ma utalni fogják „Szabó úr” számlájára.

 

„Hogy két autó is tönkremenjen egyetlen vevő keze alatt, elég rendkívüli eset. Szabó úrtól elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért”

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »