Hasogdzsi-ügy: Isztambulba érkezett a szaúdi főügyész

Isztambulba érkezett hétfőre virradóra a szaúd-arábiai főügyész, aki a szaúdi monarchiát bíráló Dzsamál Hasogdzsi újságírónak az isztambuli főkonzulátuson történt meggyilkolása ügyében vezeti a nyomozást – jelentette hétfőn az Anadolu török hírügynökség.

Szaúd al-Muadzsib találkozik Isztambul főügyészével, Irfan Fidannal és vizsgálatot folytat az isztambuli szaúdi főkonzulátuson is. Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton üdvözölte a szaúdi főügyész és az isztambuli kollégája közötti tárgyalásokat. A találkozóra várhatóan hétfőn kerül sor.

Hírdetés

A szaúdi monarchiát bíráló Hasogdzsit röviddel az után ölték meg, hogy október 2-án az isztambuli főkonzulátusra ment, hogy beszerezze a házasságkötéséhez szükséges iratokat beszerezze. A szaúdi hatóságok először azt állították, hogy élve hagyta el a képviseletet. Később beismerték a halálát, de azzal magyarázták, hogy összetűzésbe keveredett a konzulátuson tartózkodó személyek egy csoportjával, és az így kialakult dulakodásban vesztette életét. Az ügyben sokáig hallgató Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös a hét közepén kijelentette, hogy az újságíró megölése „undorító incidens” volt, és megígérte, hogy felelősségre vonják a tetteseket. Az ügyben a szunnita királyság hatóságai 18 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »