Harrach: a részvétel mértékénél fontosabb a nemek száma

Harrach: a részvétel mértékénél fontosabb a nemek száma

A kvótaellenes népszavazás érvénytelenségével számolnak a kormánypártok. A kormány hiába költött milliárdokat az adófizetők pénzéből a népszavazási kampányra, úgy tűnik, egyre inkább azzal számolnak, hogy a részvételi arány nem fogja elérni az érvényességi küszöböt. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Origónak adott interjúban már arról beszélt, hogy a részvétel mértékénél fontosabb a nemek száma.

A kereszténydemokrata politikus kijelentése előremenekülésnek tűnik és egy új kormányzati kommunikációs stratégiát vetít előre, amellyel „sikerként” magyaráznák, ha az érvényesség tekintetében elbukna a népszavazás.

“Aki évtizedek óta van a politikai színpadon, annak nem könnyű csalódást okozni. Úgy gondolom, a részvétel mértékénél fontosabb a nemek száma. Mivel ez várhatóan igen magas lesz, ezért nem aggódom a referendum miatt. Természetesen nyomós érv a kormányzat kezében a nagyarányú részvétel is, ezért akinek fontos a családja jövője, az nem maradhat távol”

– válaszolta Harrach Péter arra kérdésre, hogy mekkora részvételi aránynál lenne csalódott.

Az Origó azt is megkérdezte a KDNP frakcióvezetőjétől: van-e valamilyen B tervük, ha nem lesz meg az 50 százalékos részvételi arány.

Nem tudok ilyen tervről – mondta Harrach.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »