Háromszor jutott döntőbe, háromszor veszített

Háromszor jutott döntőbe, háromszor veszített

Úgy tűnik, Lee Chong Wei el van átkozva. A férfi tollaslabdázás jelenlegi világelsője zsinórban harmadszor jutott be egy olimpia döntőjébe – Peking (2008), London (2012), Rió (2016) –, és harmadszor is ezüstéremmel kellett beérnie. Az utolsó pillanatban mindig közbeszólt egy kínai…

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAMÉRT KATTINTSON!

Vélhetően senki sem gondolta volna, hogy valaha is valaki beéri a magyar birkózófenomént, Polyák Imrét abban, hogy három egymást követő olimpián elveszíti a döntőt. Nos, a magyar klasszis nem adta fel, és Helsinki (1952), Melbourne (1956) és Róma (1960) után aztán Tokióban (1964) már 32 évesen, háromszoros világbajnokként felért a csúcsra, és három ezüst után megszerezte első olimpiai aranyát is. Pedig ekkor már félig abbahagyta a birkózást, és a tokiói olimpián a válogatott segédedzőjeként is tevékenykedett a legendás Gurics György mellett.

Nos, most a malájok is átérezhetik, milyen érzés állandóan az utolsó lépcsőfokban elbotlani, hiszen a férfi tollaslabdázás jelenlegi világelsője, Lee Chong Wei is harmadszor kapott ki olimpiai döntőben. A 33 éves maláj sportoló úgy tűnik, a legnagyobb vesztes címre pályázik, ugyanis az ötkarikás játékokon szerzett három ezüstje mellett három világbajnoki ezüstje is van már (2011, 2013, 2015), azaz kész csoda, hogy nem omlott még össze idegileg.

Főleg akkor, ha a háló másik oldalán meglát egy kínait. Korábban Lin Dan verte őt el rendszeresen az olimpiák és a vb-k fináléjában (kétszer-kétszer), majd most eljött a nagy pillanat, és Lee Chong Wei a riói olimpia elődöntőjében végre legyőzte nemezisét, így azt hihette, semmi és senki sem állhat az aranyérem és ő közé. Erre érkezett egy másik kínai, a vb-címvédő Chen Long, és harmadszor is “kiénekelte a sajtot” a maláj világklasszis szájából. Lee Chong Wei már 33 éves, így meglehetősen kevés az esélye immár, hogy valaha olimpiai bajnok legyen.

Bár Polyák Imre példája ott lebeghet a szeme előtt…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »