Háromemberes tárlatnyitó – KÉPEKKEL

Háromemberes tárlatnyitó – KÉPEKKEL

Különleges kiállításmegnyitóra került sor a Párkányi Városi Múzeumban. A Nagyhéten mindössze három ember részvételével zajlott a megható megnyitó, Magyar György Keresztút terrakotta kisplasztikáiból, melyről a Párkányi Televízió tett közzé videót a youtube-csatornán.

Juhász Gyula a múzeum vezetője ismertette, a rendezvény a Csemadok Párkányi Alapszervezete és Érsekújvári Területi Választmánya szervezésében valósult meg a 35. Balassi Bálint Kulturális Napok keretében.

Hírdetés

A kiállítást Fóthy Zoltán párkányi esperes nyitotta meg. Kifejtette, jelzésértékű, hogy a mű bemutatása pont ezekben a napokban történik, amikor beléptünk a Nagyhétbe. „A művész értékrendjében a humánum és az isteni világrend találkozik. Benne van az az empatikus látásmód is, amely minden hiteles művész sajátja. Megrendültséggel ábrázolja az örök Isten egyszülött Fiát, ahogy a teljes erőtlenség, a győzelem teljes kibontakozása lesz” – emelte ki méltatásában.  

A 14 stációhoz még egy dinamikus szobor is kapcsolódik, a mennybemenetel. Az alkotásokat a kamerával jártuk végig, és még így is beleborzongtunk a az ábrázolások mélységébe.

“Kívánom, hogy ez a műalkotás a jövőben méltó helyen legyen elhelyezve, ahol az isten dicsőítésének és imádásának inspiráló forrása lehet” – zárta beszédét Fóthy atya.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »