Három szám az on-line munka mérésére – Tartsuk meg cégünk hatékonyságát a Covid árnyékában

A koronavírus megjelenése új feltételeket teremtett a gazdasági és egyéb szerevezetek számára. Egyes cégek szüneteltetik a tevékenységüket, mások csökkentették a termelésük volumenét és vannak akik tevékenységük egy részét  home office-ban végzik.

Három szám az on-line munka mérésére - Tartsuk meg cégünk hatékonyságát a Covid árnyékában

A harmadik csoportra fókuszálva 2 jellemző eset fordul elő:

Ez a cikk a második esethez kínál útmutatót illetve mérőszámokat amelyek a megszokott fizikai közelség hiányában lehetővé teszik a vezető számára, hogy on –line (telefonon, mailben, meeting platformon keresztül) megfelelő mennyiségű elvégzendő feladatokkal lássa el a beosztottjait.

A fizikai ellenőrzés lehetőségének hiánya miatt jobb, ha egy nagyobb munkát kisebb részfeladatokra bontunk, majd ezeknek sorszámot adunk. Tehát a feladatok száma egyértelmű.

A megszámozott feladatok mindegyikéhez rendeljük hozzá azt az időmennyiséget, amennyi alatt az reálisan elvégezhető, majd adjuk össze a feladatokra szánt időmennyiséget!

Hírdetés

Számoljuk ki a „terhelést”  – azt a százalékos mutatószámot amit a 2-es pontban kapott összeg és a dolgozó (az adott periódusban) céges munka végzésére szánt idejének a hányadosaként kapunk.

Terhelés = (becsült idők összege) / (a home office-s munkaidő)

A felvázolt  „3 mérőszám rendszer” akkor működik igazán jól, ha specifikus cégre, munkára, helyzetre van méretezve. A személyre szabásban hatékonyságra szakosodott coach tud on-line útmutatást adni.

A következő 4 pontban érdemes coach-al (on-line, platformon keresztül) konzultálni:

A cikk írója 20 éve dolgozik hasonló feladatokkal beszállító cégeknél, műanyagipari és  multinacionális cégek és beszállítóik, csempe és fémalkatrész gyártó cégeknél, amelyekben az a közös, hogy kiemelten magas szinten tartják a termelékenységüket és az ügyfeleik megelégedettségét.

Buru Róbert


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »