Három rakétát lőtt ki Észak-Korea

Három ballisztikus rakétát bocsátott fel hétfőn Észak-Korea, amelyek az ország keleti partvidékén a tengerbe csapódtak – közölte a dél-koreai hadsereg.

Az egyesített vezérkar irodájának közleménye szerint a rakétákat Észak-Korea nyugati régiójából, a fővárostól Phenjantól délre indították, helyi idő szerint nem sokkal dél után. Egyelőre további részletek nem ismeretesek.

A rakétákat nem sokkal azután bocsátották fel, hogy a G20 csoport csúcstalálkozójának hivatalos programján kívül, a kínai Hangcsouban találkozott a kínai és dél-koreai vezető.

A megbeszélésen Hszi Csin-ping kínai elnök kifejtette, hogy Peking ellenzi az amerikai THAAD rakétavédelmi rendszer Dél-Koreába telepítését, egyben megerősítette, országa elkötelezett a Koreai-félsziget nukleáris leszerelésében.

Pak Gun Hje válaszul közölte, Észak-Korea negyedik atomkísérlete és rakétakilövései kihívást jelentenek Szöul és Peking kapcsolataira nézve is. Hozzátette, Phenjan provokációi súlyosan ártanak a Koreai-félsziget és Északkelet-Ázsia békéjének és stabilitásának.

Április óta Észak-Korea többször tesztelt ballisztikus rakétát, mindegyik a Japán-tengerbe csapódott be. A június 22-én végrehajtott kísérleténél egy Muszudan típusú, közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta 400 kilométer megtétele után mintegy 300 kilométerre a japán partoktól csapódott a tengerbe.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Putyin: nem szabad növelni a feszültséget Észak-KoreávalÉszak-Koreában kivégezték a miniszterelnök-helyettest isÚjabb ámokfutás Észak-Koreában: kivégezték, mert elaludt Kim Dzsong Un értekezleténRovatok: KülföldTelepülés: Észak-KoreaCímkék: Észak-Korea, rakéta, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »