Három plusz hónapot kapnak a rendőrök az oltásra

Három plusz hónapot kapnak a rendőrök az oltásra

Kitolta a Belügyminisztérium a kötelező oltás határidejét.

Az állami érdekeltségű vállalatoknál és szervezeteknél, így a rendvédelmi dolgozóknak is január 31. volt a határideje annak, hogy beadassák a koronavírus elleni oltás első adagját. Az Mfor.hu úgy tudta, hogy a határidőt meghosszabbítják, és bár ezt a belügyi tárca nem erősítette meg a lapnak, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára igen.

„Most délután kaptuk meg a Belügyminisztérium körlevelét, amelyben az áll, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetésvégrehajtási területeken, a nem ügyfelekkel dolgozók állományában április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját. Örülünk, hogy így az év elején megfogalmazott levelünkben feltett kérdéseink egy részére most kaptunk választ” – mondta el Pongó Géza.

A beoltatlan rendőrök számáról nincsenek pontos adatai. Novemberben még azt közölte a Belügyminisztérium, hogy 69 százalék van oltva. A főtitkár szerint

annyira nagy a rendőrhiány a kapitányságokon, hogy 5 százalékos kiesés is megakaszthatja a munkát.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Bárdos Judit is üdvözölte a halasztásról szóló döntést. December elején azt közölte, hogy a nagyjából 36 ezer hivatásos rendvédelmi alkalmazott közül legalább 10 ezer nem rendelkezik oltással, míg a 15 ezer rendvédelmi igazgatási jogviszonyban dolgozó és a Munka törvénykönyve szabályai alapján foglalkoztatott munkavállalóból legalább kétezren lehetnek ilyenek.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »