Három hetet élt túl magányosan a jéghideg alaszkai vadonban egy férfi

Három hetet élt túl magányosan a jéghideg alaszkai vadonban egy férfi

Nyitókép: Reprofoto/Facebook: Alaska State Troopers

Csaknem három hetet élt túl a jéghideg alaszkai vadonba egy férfi, miután kigyulladt a kunyhója – írta a Fox News.

A harmincéves férfit kb. 113 kilométerre találták egy mindentől távol eső területen, a Susitna-völgyben. A férfi a nagy hóban egy menedékhelyet alakított ki magának és abból a kevés dologból tartotta magát életben, amit a tűzből kimentett.  A hóba egy nagy SOS-jelet is taposott, ez alapján találták meg a segítségére siető katonák.

Hírdetés

A férfi december közepétől tartózkodott a búvóhelyén, miután a kunyhója kigyulladt és leégett. A férfi senkivel sem tudott kapcsolatba lépni, ugyanis a mobilja nem működött, térképe nem volt, sőt olyan eszközzel sem rendelkezett, amivel könnyebben tudott volna haladni a hóban. A legközelebbi szomszédja pedig 32 kilométerre volt tőle.

Az első két éjszakát egy barlangban töltötte, után egy ideiglenes menedékhely kialakításába kezdett. A tűzvész során 30 napra elegendő ételt tudott megmenteni, amit a tűzön melegített fel.

Mivel a férfiról hetek óta nem hallottak, családja és barátai aggódni kezdtek és felvették a kapcsolatot az alaszkai mentőalakulatokkal. Végül egy helikopterről vették észre a férfit és mentették ki az alaszkai vadonból.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »