Három gyerekkel indult el Svédországba a szíriai nő, de már a repülőn összehozta a negyediket is

Három gyerekkel indult el Svédországba a szíriai nő, de már a repülőn összehozta a negyediket is

A várandós nő három gyermekével együtt utazott és egy török segédápolónő segítségével hozta világra negyedik gyermekét röviddel azelőtt, hogy a Pegasus légitársaság gépe leszállt volna a stockholmi Arlanda repülőtéren. (Az utazás célja ismeretlen, de bizonyos okokból már Svédországban tervezhette a szülést, ha a kilencedik hónapban repülőre szállt – a szerk.)

“A nő szíriai volt. A személyzet nem tudta megértetni magát vele. Mivel tudok arabul, felajánlottam a segítségemet” – mondta el az AFP francia hírügynökségnek Nisrin Hajar, aki szülészeteken szokott tolmácsként segédkezni.

“A gyermek szép kisfiú. Jól van. A szülés után a mamával maradtam, hogy megnyugtassam, szórakoztassam, amíg leszállt a gép, megérkeztek az orvosok és elvágták a köldökzsinórt” – mondta.

A kismamát és az újszülöttet a svéd főváros egyik kórházába szállították, míg a többi gyermeket a rokonok gondjaira bízták – írta az Aftonbladet svéd napilap online kiadása. (A már Svédországban élő rokonság számáról és szaporodási rátájáról sajnos nincsenek információink – a szerk.)

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »