Három focicsapatot is kizárt az UEFA az európai kupákból

SportVilág

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) három csapatot kizárt az európai kupaküzdelmekből, köztük a tavaly még Európa-liga döntőt játszó Dnipro csapatát is.

Az ukrán csapat mellett nem indulhat az azerbajdzsáni Inter Baku, illetve a román Targu Mures sem, mindhárom egyesület a pénzügyi szabályok ellen vétett.Tavaly az ukrán Dnipro még Európa-liga döntőt játszott, ma az UEFA azon három csapat közé sorolta, amelyet kizárnak egy évre az európai kupasorozatokból. Ennek oka, hogy klub nem felelt meg az európai szövetség pénzügyi előírásainak. A csapatoknak január 31-ig kellett volna rendezniük tartozásaikat, mivel ez nem történt meg, megbüntették őket.

Nem csak az ukránokat, de az Inter Bakut, és a Targu Murest is hasonló büntetéssel sújtotta az UEFA. A büntetés egy szezonra szól, de ha az érintett klubok jövőre nem jutnak ki valamelyik UEFA-sorozatra, akkor a büntetés nem évül el, hanem három évig érvényben marad.

A legérdekesebb a Dnipro helyzete, amely tavaly még az Európa-liga döntőjébe jutott azok ellenére, hogy már akkor is pénzügyi gondokkal küzdött, sőt az országban háborús helyzet uralkodott, és politikailag is instabil volt a helyzet. A döntőben végül a Sevilla legyőzte őket 3:2-re, de a csapat leigazolta legjobb játékosukat, Jevhen Konopljankát. A csapat jelenleg negyedik az ukrán bajnokságban, amely Európa-ligás helyezésnek számít.

Az Inter Baku már jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »