Három évtized után be is fejezik az 1-es villamost

Három évtized után be is fejezik az 1-es villamost

Az 1982-ben elkezdett 1-es villamos eredeti tervek szerinti hosszát ezzel eléri. Lesz füves pálya, akadálymentesítés, de az Etele téren egy hatalmas ziccert is kihagynak.

Jelentős csúszással ugyan, de végre megjelent az 1-es villamos utolsó déli szakaszáról szóló kivitelezési tender, így hamarosan megkezdődhet Budapest egyik legfontosabb villamosvonalának meghosszabbítása, egyben – a déli szakasz tekintetében – befejezése.

A tender szerint a Hengermalom út – Fehérvári úttól az Etele térig épül ki a kétvágányú villamospálya az Etele úton, majd kanyarodik rá a Somogyi útra, ahol az Etele téren kerül kialakításra az új 4 vágányos fejvégállomás.

Sajnálatos ugyanakkor, hogy a 19-es és 49-es a tér másik sarkában eldugott végállomását nem hozzák viszont közelebb sem a pályaudvarhoz, sem pedig a 4-es metró, sem pedig az 1-es villamos végállomásához, szükségtelen és káros gyaloglásra kényszerítve ezzel a közlekedőket.

Mivel a kiépítendő vágányok alatt jelentős hosszon nagy átmérőjű, egyesített rendszerű főcsatorna halad, ezért ennek a védelmében 30 cm vastagságú vasbeton teher elosztó lemezt is be kell építeni. Jó hír, hogy a füves pálya épül.

A kiegészítő beruházások által elkészül az 1-es villamos vonal Győrffy István út – Mester utca közötti szakaszának felújítása. A jelenlegi vízszintes és magassági hibákat kijavítva kell az átépítést a jelenlegi nyomvonalon és magassági kialakítás szerint elvégezni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »