Három ember halálát okozta egy drogos sofőr

Több ember halálát okozó, bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy hevesi férfival szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a vádlott 2015 novemberében egy este Gyöngyösön a személygépkocsijával két utast szállított, előtte azonban kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő szert fogyasztott. Ezektől bódult állapotba került, és óránkénti 95-110 kilométeres sebességgel hajtva az egyik útkanyarulatban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol járműve nekiütközött a szemből érkező személygépkocsinak.

A baleset következtében a vétlen jármű sofőrje a helyszínen, két utasa pedig a kórházba szállítás után meghalt. A harmadik utas életveszélyes sérüléseket szenvedett, esetében a maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki.

A baleset után a vádlott kiszállt a járművéből, és könnyebben megsebesült két utasával együtt egy közeli büféhez ment ásványvizet vásárolni. A vétlen autó sérültjeinek meg sem próbált segíteni, oda sem ment hozzájuk.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a házi őrizetben lévő vádlottat a bíróság ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre, és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »