Harmincötre emelkedett az influenza miatt elhunyt betegek száma – Sorina Pintea: Románia az influenzajárvány küszöbén áll

Harmincötre emelkedett az influenza miatt elhunyt betegek száma – Sorina Pintea: Románia az influenzajárvány küszöbén áll

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) fertőző betegségekkel foglalkozó központjának legújabb adatai szerint 35 személy halt meg az influenza miatt ebben a szezonban.

A betegség legutóbbi áldozata egy 40 éves Argeş megyei férfi, akinél A típusú grippét diagnosztizáltak. A férfi más betegségekkel is küzdött és nem volt beoltva influenza ellen.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy még körülbelül 24.000 adag influenza elleni oltás van raktáron, és ehhez további 25 ezret szerez be a szaktárca. Ezeket azonban a veszélyeztetett kategóriákhoz tartozó személyek kapják, akik ingyenes oltásra jogosultak. A lakosság többi részének gyógyszertárból kell beszereznie a vakcinát, amennyiben be akarja oltatni magát.

Hírdetés

Agerpres

Románia az influenzajárvány küszöbén áll – nyilatkozta pénteki sajtóértekezletén Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

“Tekintettel arra, hogy az elmúlt két hétben a járvány szintje meghaladta az epidémiás küszöböt, azaz a megbetegedések száma meghaladta a korábban becsült értéket, a szakemberek véleménye szerint egy járvány küszöbén állunk. Ahhoz, hogy kihirdessük, hogy járvány van, s járvány szintjének három egymást követő héten meg kell haladnia a járványos küszöböt. Ez ügyben várjuk az Országos Közegészségügyi Intézet jövő heti jelentését” – mondta a miniszter.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »