Harmincnégy migránst fogtak el Bosznia-Hercegovinában

Harmincnégy migránst találtak egy kisteherautóban a bosznia-hercegovinai határőrök a szerb határ közelében szerdán – közölte a boszniai rendőrség.

A közlemény szerint a rendőrség egy boszniai állampolgárt elfogott, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A migránsoknak nem voltak papírjaik, állításuk szerint Szíriából és Palesztinából érkeztek. Az illegális bevándorlók között gyerekek is voltak.

Hírdetés

A boszniai rendőrség egy másik közleménye szerint a szarajevói hatóságok elfogtak egy algériai férfit, aki késsel támadt rendőrökre a boszniai főváros vasútállomásán. Senki nem sérült meg.

A migránsválság 2015-ben tetőzött, amikor a becslések szerint több mint egymillió illegális bevándorló haladt át a balkáni útvonalon, ez azonban akkoriban még nem érintette Bosznia-Hercegovinát. A migránsútvonalon fekvő országok azóta szigorítottak határvédelmükön, a Közel-Keletről és Afrikából érkezők azonban továbbra is igyekeznek új útvonalakon bejutni az Európai Unió országaiba. Bosznia-Hercegovinában 2016 közepén jelentek meg az első, Közel-Keletről érkező illegális bevándorlók.

Az idei esztendőben már majdnem harmincezer migráns érkezett a balkáni országba, sokuk ott is rekedt, ugyanis a horvát hatóságok megerősítették  a határvédelmet, és nagyon nehéz átjutni az európai uniós országba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »