Harminckétezer lejes adomány a megyeházáról a kommandói tűzkárosultaknak

Harminckétezer lejes adomány a megyeházáról a kommandói tűzkárosultaknak

Kovászna Megye Tanácsának vezetősége és tagjai üléspénzükből támogatják a kommandói tűzkárosultakat, így összesen 32 ezer lejt gyűjtöttek össze e célra. Az önkormányzat RMDSZ frakciója úgy döntött, hogy személyesen is hozzájárulnak a károk enyhítéséhez és üléspénzükből 1000 lejt felajánlanak. A kezdeményezést Tamás Sándor tanácselnök a testület elé tárta csütörtökön Szitabodzán tartott kihelyezett ülésen, kérve a kollégákat a csatlakozásra. Ez meg is történt.

Az elmúlt vasárnap Kommandón történt tűzeset nyolc közvetlen egymás mellé épített házat érintett, ezek közül öt teljesen leégett, háromnak a tetőszerkezete semmisült meg, és lakhatatlanná vált. Tizenkilencen váltak hajléktalanná, köztük három kiskorú, akiket időlegesen elhelyeztek.

Hírdetés

Tamás Sándor önkormányzati elnök kijelentette: „Példás összefogás volt tapasztalható a napokban a bajba jutottakért. Intézmények, önkormányzatok, civil és ifjúsági szervezetek, természetes és jogi személyek, politikai szervezetek nyújtottak gyorssegélyt a károsultaknak, meleg ruhákat, meleg ételt és jelentős pénzbeli adományt is. Ilyen hatalmas pusztításnál minden segítségre szükség van. Tekintettel arra, hogy a tűz áldozatainak nincs anyagi lehetőségük mindent a nulláról újjáépíteni, a megyei testület tagjai 32 ezer lejjel járulnak hozzá az új otthonok megteremtéséhez. A munkálatoknak a károk felmérése és a romok eltakarítása után fognak neki, amint az időjárás is engedi. A megyei önkormányzat együttműködik a kommandói helyi tanáccsal és minden technikai, adminisztratív és anyagi segítséget megad annak érdekében, hogy az érintettek élete visszaálljon a normális mederbe” – emelte ki a politikus.

A gyűjtés folytatódik, a pénzbeli adományokat a következő számlaszámon fogadják. IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, BRD, Filiala Sf. Gheorghe. A megjegyzéseknél kérik odaírni: „Adomány – Kommandó”.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »