Harminckét irakit állítottak meg a román hatóságok

Harminckét iraki bevándorlót állítottak meg szerda hajnalban a román hatóságok a román-szerb határ közelében Temes megyében – közölte honlapján a román határrendészet.

A bevándorlókból álló csoportra hajnali öt órakor figyeltek fel a határrendészek Lacunás (Latunas) falu térségében, mintegy ezer méterre az államhatártól. A csoport tagjai irakiaknak vallották magukat, és elmondták, hogy Románián keresztül próbáltak eljutni egy nyugat-európai országba.

Hírdetés

A csoportot 14 férfi, tíz nő és nyolc gyermek alkotta. Valamennyiüket bekísérték a határrendészet székházába, és elkezdődött az illegális határátlépési ügy kivizsgálása. A román határrendészet közölte: felveszi a kapcsolatot az illetékes szerb hatóságokkal, hogy közösen vizsgálják ki az ügyet, és alkalmazzák az illegális határátlépők kitoloncolására vonatkozó kétoldalú egyezményt.

A román határrendészet honlapján közölt napi híradások arra utalnak, hogy a téli hónapokban csökkent a migrációs nyomás Románia határainál. Január elseje óta ez a legnépesebb bevándorlócsoport, amely a zöld határon át próbált bejutni az országba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »