Harminc betolakodót toloncoltak ki a „dzsungelből"

Harminc, illegálisan az országban tartózkodó ember hagyta el hétfőn repülőn Franciaországot a calais-i migránstáborból, s ezzel 1384-re emelkedett az év eleje óta a “dzsungelből” kitoloncolt külföldiek száma – jelentette be hétfőn Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A tárca közleménye szerint január 1. óta ez a az 56., Calais-ból induló járat, ahol a több ezres migránstábor felszámolása folyamatban van.

A határőrség által hétfőn kitoloncolt harminc illegális bevándorló nem jogosult menedékre, így nem maradhat Franciaországban – hangsúlyozta a belügyminiszter. Arra is emlékeztetett, hogy idén 229 olyan embercsempész-hálózatot is felszámoltak a hatóságok, amelyek törvénytelen módon segítették az országba jutni, illetve távozni próbálkozó migránsokat, ezek közül 29 Nagy-Britannia irányába.

Az észak-franciaországi kikötővárosban másfél éve hevenyészve kialakított és a hatóságok által megtűrt migránstáborba június óta ismét nagyobb számban érkeztek Nagy-Britanniába átjutni próbálkozó illegális bevándorlók. A tarthatatlan állapotok miatt a francia kormány ígértet tett arra, hogy az év végéig véglegesen felszámolja a “dzsungelt”. Hivatalosan 9 ezer ember elhelyezésére keres a belügyminisztérium befogadó központtá átalakítható létesítményeket országszerte, ahova a Franciaországban menedékkérelmet benyújtókat szállásolhatja el a kormány.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »