Harminc alkalommal szúrta meg várandós feleségét – a kismama és a magzat is belehalt a támadásba

Harminc alkalommal szúrta meg várandós feleségét – a kismama és a magzat is belehalt a támadásba

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bíróság végzésének a helybenhagyását – azaz a letartóztatás fenntartását – indítványozta azzal a szegedi férfival szemben, akit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és magzatelhajtás bűntettével vádol.

Hírdetés

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, akinél a cselekményt megelőzően olyan tévképzet alakult ki, hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a házastársát sejtette.

A férfi elhatározta, hogy a sértettől elválik és ennek érdekében megtette a szükséges lépéseket. A férfi 2020. november 6. napján, a reggeli ébredését követően a szegedi lakóházának a konyhájából magához vett egy nagyméretű konyhakést, majd azzal megtámadta a várandós feleségét, akit közel 30 alkalommal, testszerte, nagy erővel megszúrt. A sértett a szúrások következtében a helyszínen az életét vesztette, a férfi cselekménye következtében a magzat életét sem lehetett megmenteni.

A Szegedi Törvényszék a vádemelést követően az ügydöntő határozatának a kihirdetéséig a férfi letartóztatását fenntartotta, mivel az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő cselekménnyel is vádolt kettős állampolgárságú férfi vonatkozásában továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

A végzés ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblához címzett másodfokú átiratában kifejtette, hogy a bíróság törvényes indokokkal tartotta fenn a férfi letartóztatását, ezért a végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »