Harmadszorra már kapósnak bizonyult a komáromi Szinnyei József Könyvtár igazgatói posztja

Harmadszorra már kapósnak bizonyult a komáromi Szinnyei József Könyvtár igazgatói posztja

Az elmúlt hónapokban nem mutatkozott nagy érdeklődés a Nyitra megyei fenntartású, komáromi Szinnyei József Könyvtár igazgatói posztjára kiírt pályázat iránt. Annak harmadik körébe azonban már heten jelentkeztek. A megyei hivatalban ma volt a borítéknyitás, végeredmény az október 19-i megyei testületi ülésen várható.

Bár a jelenlegi igazgató, Filková Renáta mindkét előző fordulóba benyújtotta pályázatát, de úgy tűnt, hogy az illetékes szakmai bizottság vetélytársak jelentkezését várta, s a Nyitra megyei képviselő-testületnek nem ajánlották újra megszavazni a személyét. A harmadik körben azonban már heten pályáztak a tisztségre – erősítette meg a MA7.sk értesülését Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja megyei frakcióvezetője és a magyar párt egyetlen bizottságbeli tagja, Stubendek László.

Október elsején, azaz ma volt a borítéknyitás a hivatalban. A vonatkozó törvény értelmében a pályázók nevét nem lehet nyilvánosságra hozni, ugyanis a bizottsági tagokat titoktartásra kötelezték.

Hírdetés

Annyit azonban megtudtunk, hogy egy korábbi önkormányzati ülésen kijelölt bizottság október 9-én, pénteken dönt majd arról, hogy mely olyan jelentkezőt választja ki és javasolja a testületnek, aki maradéktalanul teljesítette a pályázat kapcsán megszabott kritériumokat. Mindegyikükről ugyanis ez nem állítható…

A jelentkezők között – saját bevallásuk és korábbi híresztelések szerint – könyvtáros, újságíró, kultúraszervező és pedagógus is található. Sőt, a helyieken kívül más járásokbeli érdeklődők is akadtak.

Az illetékes bizottságban mindhárom frakció 1-1 képviselője, továbbá a Szinnyei József Könyvtár és a Nyitrai Megyei Hivatal 1-1 alkalmazottja, valamint 1 független szakértő kapott helyet. Kérdés, hogy a megyei önkormányzat az október 19-i ülésén majd elfogadja-e a bizottság javaslatát, mert nem köteles arra.

Az új könyvtárigazgatónak nem lesz könnyű dolga, hiszen a főépület hamarosan kezdődő felújítása idején veszi majd át az intézmény irányítását, miközben a kollégái ideiglenesen városszerte több épületben szétszórva fognak dolgozni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »