Harmadszorra gyújtották fel UGYANAZT A MIGRÁNSTANYÁT a dühös svédek

Kedd kora reggel felgyulladt a Kungsbacka területén egy óvoda átalakításával létrehozott menekültközpont – mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, az épület lakhatatlanná vált. Személyi sérülés nem történt, de úgy tűnik, ebben az épületben egy ideig nem fognak tudni migránsokat elszállásolni – derült ki az SVT hírügynökség beszámolójából.

A svéd napilap szerint a hatóságok nem tudják, hogyan keletkezett a tűz. Bár a gyújtogatás egyelőre nem bizonyított, korábban már két alkalommal kigyulladt ugyanez az épület, miután kiderült, hogy ott migránsokat akarnak elhelyezni.

Hírdetés

“Korábban ugyanez az óvodaépület már kétszer kigyulladt, mindkét esetben felmerült a gyújtogatás gyanúja. Mindkét incidens azt követően történt, miután a helyi lakosságot értesítették arról, hogy az épületet menekültközponttá alakítják” – áll a beszámolóban. Ennek megfelelően, a keddi incidens esetében is vizsgálják annak lehetőségét, hogy gyújtogatás történt.

“Egyszerűen nincs olyan időjárási körülmény, ami miatt az épület háromszor egymás után kigyulladhatna”
– mondta Thomas Fuxborg, a helyi rendőrség szóvivője. Fuxborg elmondása szerint az épület ismét jelentős károkat szenvedett – ha a tűzoltók nem érnek ki ilyen hamar, a földig leégett volna.

A történtek után az önkormányzat azt tervezi, hogy biztonsági őrökkel fogja őriztetni a korábbi óvodaépületet, és ismét megkezdik a felújítási munkálatokat, hogy azok végeztével be tudják költöztetni a migránsokat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »