Harmadszor is legyőzni Phelpst?

Harmadszor is legyőzni Phelpst?

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Az olimpia előtt Chad le Clos, Cseh László és Michael Phelps versenyfutását várta a többség 200 méter pillangón Rióban. Egy pécsi fiatalember, Kenderesi Tamás az elő- és a középfutamban átírta a forgatókönyvet. A 19 éves magyar zsinórban kétszer előzte meg Michael Phelpst, folyamatosan javítva egyéni csúcsán.

Kenderesi tündöklése nem előzmények nélküli. A 2015-ös, kazanyi vb előtt legyőzte az országos bajnokságon Cseh Lászlót, majd mononukleózisa miatt hagyta ki a világbajnokságot, ahol Cseh nyerte a 200 méter pillangót. Igaz, Phelps nem volt a mezőnyben, az olimpiai címvédő dél-afrikai Chad le Clos viszont igen. Őt győzte le Cseh.

A riói olimpián viszont egyszer csak berobbant Kenderesi Tamás. Két futamban is lehajrázta Michael Phelpst, ma hajnalban harmadszor is bedobhatná a csodafegyverét, a kiváló hajrát. Ebben Cseh László is eléggé erős, az utolsó öt tempót levegővétel nélkül teszi meg, az utolsó 30 méterével kevesen állják a versenyt a világon.

Michael Phelps tizenkilencszeres olimpiai aranyérmes, Chad le Clos egyszeres olimpiai bajnok (London, 2012, 200 pillangó), Cseh Lászlónak érme van olimpiáról, Kenderesi Tamásnak még csak az sem. Mégis ő kezd a négyes pályán, az egyik oldalán Cseh László, a másikon Michael Phelps úszik majd.

Bármilyen befutó elképzelhető, ahogy úszóberkekben mondani szokás, nem tudhatjuk, hogy kiben mennyi maradt. Hamarosan kiderül. Hajrá, magyarok!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »