Harmadszor házasság

Mindig 16-án szoktam házasodni.

Először október 16-án, aztán augusztus 16-án, most meg március 16-án.

A fő sajátosságom: mindig ugyanazzal az emberrel házasodom. Így jogilag nyilván csak az első alkalom bír törvényerővel, a másik kettő a közjog szemszögéből semmis.

A mostani alkalom teljesen pragmatikus alapon indult. Nem hordtuk a karikagyűrűinket évek óta, mert múzsám kijelentette: veszélyes aranyékszert hordani, mert megtámadják az embert a cigányok. S ez nem előítélet, őt egyszer tényleg megtámadta két fiatalkorú cigány, ékszerét végül nem tudták elvenni, de táskáját és telefonját igen.

A lényeg: a gyűrűk egy dobozban pihennek évek óta. Ami mégse normális dolog.

Azóta múzsám csak ezüstékszereket hord, az ezüstre nem buknak a rablók és tolvajok, egyszerűen túl kicsi az értéke a bűncselekmény rizikójához képest.

Hírdetés

Az ókori világban 1 egység arany 10-15 egység ezüstöt ért, ez a 15-ös váltószám aztán átlagos volt egészen a XIX. sz. végéig az egész világon, kis eltérésekkel. Aztán az aranyalapú pénzek lassú megszűnésével az arany elkezdett hatalmas csúcsokat elérni, a XX. sz. folyamán az átlag az 1:45 volt, s csak ritkán esett vissz az 1:15 szintre. Most pedig a Covid-járvány kezdetekor 1:100 feletti arány is volt. A mai arány 1:77. A lényeg: az ezüst olcsó, az arany nagyon drága.

Tehát szóba került: nem kellene valamit tenni karikagyűrű ügyben? Első gondolatként felmerült az ezüstgyűrű, de ezt gyorsan elvetettük: valahogy snassz lenne házassági jelképnek az olcsó ezüst. Azaz olyan arany kellene, mely ezüstnek néz ki. S meglett a megoldás: a platinum. A platinum jellemzően drágább az aranynál (bár most éppen olcsóbb nála, mert az arany ára nagyon felment), viszont csak kevés hozzáértő ismeri fel, míg az emberek 99 %-a ezüstnek hiszi.

S meglett. Megrendeltük, s átvettük 16-án. Aztán leültünk egy McDonald`sban, s ott megállapodtunk a harmadik házasságban.

A platinum pont egyezik életfilozófiánkkal: mindegy, hogy mindenki olcsónak hiszi a gyűrűket, csak az számít, hogy mi tudjuk, nem azok.

Mivel szürke kisemberek vagyunk, természetesen csak vékony karikagyűrűre volt pénzünk. De ez pont elegendő.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »