Harmadik napja tart a Facebook titokzatos törlési hulláma, és azóta sem tudni, miért

Továbbra sem adott választ a Facebook, mi okból törlődött sok magyar felhasználó Facebook- és Instagram-profilja. A tiltási hullám hétfőn kezdődött, de még szerda reggel is érkeztek hírek kidobott fiókokról. Több olvasónk is arról érdeklődött szerda reggel, megjavult-e már a Facebook, ám sajnos nem tudunk megnyugtató válasszal szolgálni nekik: a hétfőn kezdődött tiltáspara még most is érzékelhető.

A csaknem három napja tartó gondra a közösségi oldal továbbra sem adott magyarázatot, miközben az elmúlt órákban újabb felhasználók jelezték: ők is áldozatul estek a furcsa “intézkedésnek”. Ráadásul ugyanúgy: az egyik pillanatban még rendben működő profil a későbbiekben elérhetetlenné vált. Több új hibajelzés sorakozik a webes szolgáltatások állapotát figyelő DownDetector oldalán is.

Hírdetés

Hogy a tiltások pontosan mi okból kezdődtek, nem ismert, az viszont igen, hogy egyértelműen nem a felhasználók kis részét érintő gondról van szó, az 50 legnagyobb magyar Facebook-oldal is megszenvedi azt.

A Facebook általában pár órával a rendellenes működést követően közleményben tudatja a rendszerhibákat és okait, ehhez képest furcsa, hogy a mostani ügyről még napok múltán sem írtak semmit. De még az alapító, maga Mark Zuckerberg sem: a Facebook-vezér utolsó posztja a szolgáltatás által megálmodott virtuális pénz, a Libra bejelentéséről szól, a Facebook a sajtónak fenntartott oldalán pedig nem jelent meg új tájékoztatás.

hvg


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »