Harmadik helyezett lett a Magyar Posta bélyege a WIPA Grand Prix-n

Harmadik helyezett lett a Magyar Posta bélyege a WIPA Grand Prix-n

Harmadik helyezett lett a Magyar Posta 200 éve írta meg Katona József a Bánk bánt című bélyege a 2015. évi bélyegek körében meghirdetett nemzetközi bélyegszépségversenyen, a rangos bécsi WIPA Grand Prix-n.

A 200 éve írta meg Katona József a Bánk bánt című alkalmi bélyeg, amely harmadik helyezett lett a 2015. évi bélyegek körében meghirdetett nemzetközi bélyegszépségversenyen, a rangos bécsi WIPA Grand Prix-n. A bélyeg érdekessége, hogy UV-fényben Katona József portréja és aláírása tűnik elő (jobbra). A Weisenburger István grafikusművész tervei alapján 200 ezer példányban gyártott bélyeggel a Magyar Posta Katona József Bánk bán című drámájának bicentenáriumát köszöntötte. MTI Fotó: Magyar Posta

Az alkalmi bélyeg kibocsátásával a Magyar Posta Katona József (1791-1830) Bánk bán című drámájának bicentenáriumát köszöntötte. A bélyegképen Rohn Alajos rézmetszete nyomán Gertrudis és Bánk színpadi jelenete látható. A bélyeg érdekessége, hogy UV-fényben Katona József portréja és aláírása tűnik elő – olvasható a Magyar Posta honlapján.

A bélyeget Weisenburger István grafikusművész tervei alapján 200 ezer példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta és 2015. március 19-én jelent meg.

A versenyben az első helyezett Svájc, a második helyezett Csehország nemzeti postája lett.

A WIPA (Wiener Internationale Postwertzeichen Ausstellung) nagydíjat először az 1981-es bécsi bélyeg-világkiállításra hirdették meg, és azóta évről évre ismétlik. Magyar bélyeg többször végzett már a dobogón, 2013-ban első helyezést ért el a Magyar Szentek és Boldogok I. című bélyegkisív – I., 2014-ben a Seuso kincsek hazahozatala című blokk – II. helyezett lett.

 

MTI

The post Harmadik helyezett lett a Magyar Posta bélyege a WIPA Grand Prix-n appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »