Hargita megyében a hétvégén nyolcszor riasztották a hatóságokat medvék jelenléte miatt

Hargita megyében a hétvégén nyolcszor riasztották a hatóságokat medvék jelenléte miatt

Péntektől hétfőig nyolcszor volt szükség a Hargita megyei csendőrök és rendőrök közbeavatkozására medvék miatt – közölte a Hargita megyei rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint Tusnádfürdőn, Balánbányán, Maroshévízen, Gyergyószentmiklóson, Ocfalván és a Zetelaki víztározónál bukkantak fel több ízben a medvék.

Pénteken két hívás érkezett az 112-es sürgősségi számra, medve jelenlétét jelezték Ocfalván és Tusnádfürdőn. A helyszínre kiérkező csendőrök Ocfalván nem találták ott a medvét a jelzett területen, de Tusnádfürdőn rábukkantak az állomás közelében és visszakergették az erdőbe.

Hírdetés

Július 31-én, szombaton szintén két riasztás érkezett, az egyik a Zetelaki tó mellett lévő sátorozó-helyről, ahonnan a székelyudvarhelyi csendőrök elűzték a nagyvadat, a másik pedig Maroshévízről, ahol azonban a kiérkező csendőrök nem találták a helyszínen a medvét.

Augusztus elsején, vasárnap két hívás érkezett: egyik Gyergyószentmiklósról, a másik pedig Balánbányáról, de a csendőrök és a rendőrök nem találtak medvét a környéken.

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka további két betelefonáló számolt be medve jelenlétéről Tusnádfürdő utcáin. A csendőröknek egy ház udvaráról kellett visszakergetniük a vadat az erdőbe.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az idei év első hét hónapjában 281 olyan bejelentés érkezett a megyei csendőrséghez, amelyben medvék jelenlétét jelezték lakott térségek környékén.

A csendőrök ismét felhívják az emberek figyelmét, hogy ilyen helyzetekben azonnal hívják az 112-es egységes segélyhívószámot, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, ne közelítsék meg video- vagy fényképkészítés céljából, és tárolják körültekintően a háztartási hulladékot.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »