Hargita megye valamennyi településén 1,5 ezrelék alatti a fertõzöttségi arány

Hargita megye mind a 67 településén 1,5 alá csökkent az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma – tájékoztatott a prefektusi hivatal.

A megyei vészhelyzeti bizottság szerdai határozata értelmében a megye minden településén nyitva tarthatnak és legtöbb 50 százalékos kapacitással működhetnek a mozik, kulturális intézmények, éttermek, kávézók és más hasonló létesítmények.

Hírdetés

A prefektusi hivatal szóvivője, Adrian Pănescu az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a megye 22 településén egyetlen új megfertőződést sem jelentettek az elmúlt két hét során. Tavaly december 12-e óta egyébként megyei viszonylatban 1 ezrelék alá szorult a fertőzöttségi arány, a legkisebbek közé tartozik az országban.

A fertőzöttségi ráta október 25-én volt a legmagasabb – 3,3 ezrelék -, a hatóságok intézkedéseinek és a korlátozások betartásának köszönhetően azonban azóta folyamatosan csökkent.

A prefektusi hivatal adatai szerint az elmúlt 24 órában 27 új megbetegedést jegyeztek Hargita megyében, a fertőzöttségi arány 0,63 ezrelék.(agerpres)

CDC/unsplash.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »