Harcsát kiütötte a kubai világbajnok

Harcsát kiütötte a kubai világbajnok

Sajnos nem a papírforma borult fel a riói olimpia ökölvívó tornájának 75 kilós nyolcaddöntőjében, hanem Harcsa Zoltán. Az egyetlen még versenyben maradt magyar bunyóst az első menetben egy hatalmas balcsapottal kiütötte a súlycsoport kubai világbajnoka, Arslen Lopez.

A 69 kilós Bacskai Balázs sajnálatos kiesését követően csak egy magyar legény maradt a riói olimpia ökölvívó torna mezőnyében. Harcsa Zoltán ráadásul remek győzelemmel mutatkozott be a 75 kilósok mezőnyében – a türkmén Arslambek Achilovot verte pontozással –, és a nyolcaddöntőben élete egyik legnehezebb csatája várt rá a kubai világbajnok, a súlycsoport első kiemeltje, Arslen Lopez ellen.

A kubai bokszoló februárban volt 23 éves, 180 cm-ével magasabb a súlycsoport átlagánál, és ezt a testi adottságát kihasználva könnyebben éri el az ellenfeleit. 21 éves korában hazája bajnoka lett, majd tavaly előbb első lett a Pánamerikai Játékokon, majd megkoronázva az évét, riói kvótát ért világbajnoki címet nyert. Harcsa Zoltán azonban nem ijedt meg a kubai eredménylistájától.

– Ő is csak egy ember, még ha világbajnok is. Éremért jöttem, ezért úgy megyek be a szorítóba, mint egy oroszlán, remélem, sikerül felborítanom a papírformát. Nagyon tisztelem az eredményeit és a tudását, de ez nem jelenti azt, hogy félek tőle – jelentette ki Harcsa Zoltán.

Belenézett a pofonba

Nos, a magyar bunyós talán jobban tette volna, ha kicsit tart a kubaitól. Harcsa ugyanis bizonyítani szerette volna, igenis képes legyőzni a világbajnokot, ennek megfelelően megpróbált támadni. Arslen Lopez ugyan benyelt néhány nagy ütést, ám már a menet közepén látszott, itt sajnos nem lesz meglepetés.

Aztán kiderült, hogy második menet sem, ugyanis a karibi klasszis egy hatalmas balcsapott-tal úgy eltalálta Harcsát, hogy a magyar bokszoló eldőlt, mint egy krumpliszsák. Ugyan felállt, de láthatóan azt sem tudta, hol van, így a mérkőzés női bírája – nagyon helyesen – nem engedte tovább a küzdelmet. Ezzel Harcsa befejezte, így a magyar ökölvívó-válogatott mindkét indulója kiesett.

Harcsa Zoltán akkorát kapott a kubaitól, hogy azt sem tudta egy ideig, hol van Fotó: Illyés Tibor / MTI

– Sajnos ez a realitás, ez a kubai nagyon jó ökölvívó. Félek, a torna legnagyobb kiütését láthattuk. Zoli nem mozgott ugyan rosszul, bátran bokszolt, de esélye sem volt Lopez ellen – mondta az M4Sport kommentátoraként Kovács Kokó István.

Szomorú, hogy már nincs magyar a mezőnyben, utoljára 2000-ben, Sydney-ben nyert magyar ökölvívó érmet olimpián: Erdei Zsolt egy bronzot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »