Harcsa: győzelemre ítélve

A londoni olimpián negyeddöntős, Európa-bajnoki és Európa Játékok-bronzérmes Harcsa Zoltán (75 kg) ma magyar idő szerint 17.30-tól bokszol a türkmén Arslambek Achilov ellen, akit a papírforma szerint vernie kell.

Három hónap nagyon komoly munka eredményét szeretné a riói olimpiai ökölvívó tornájának első fordulójában learatni Harcsa Zoltán. A 23 éves, a londoni nyári játékokon 5., Eb- és Európa Játékok-bronzérmes ökölvívó ugyanis kimondottan éremért utazott Rióba. A 75 kilós klasszis még áprilisban, a samsuni európai kvalifikációs tornán harcolta ki a részvételi jogot, így Kovács László szövetségi kapitány és klubedzője, ifjabb Balzsay Károly irányításával éppen elég időt tudott a felkészülésére fordítani.
– A törökországi kvótaszerzés után egy hét pihenőm volt, azt követően azonban folyamatosan készültem. Az elmúlt időszak szisztematikusan fel volt építve, és bízom abban, hogy ennek a pozitív eredménye az olimpián is kijön majd – nyilatkozta Harcsa még elutazása előtt.

Úgy véli, sokat segít neki, hogy négy éve már volt olimpián, nagyjából tisztában van azzal, hogy mi vár rá, meg egyébként sem az az izgulós fajta. Mivel az ökölvívók az olimpia egész ideje alatt versenyeznek – feltéve, hogy győztesen vívják meg mérkőzéseiket –, így Harcsa azt reméli, hogy sokáig nem lazíthat majd Rióban.

– Úgy vélem, hogy a londoni 75 kilós mezőny kicsit erősebb volt, mint a riói, ami persze így sem könnyű. Négy éve viszont elég sok olyan versenyző volt, akivel semmiképpen nem akartam volna találkozni, míg most csak négyre mondom azt, hogy ők nagyon kemények, félni viszont tőlük sem félek – mondta magabiztosan még a sorsolás előtt.

Aztán kiderült, az első fordulóban Fortuna meghallgatta a kérését, ugyanis ma – magyar idő szerint 17.30-tól – a türkmén Arslambek Achilov ellen kezdi meg remélt menetelését. Amennyiben a papírforma alapján Harcsa kezét emelik a magasba, na, akkor jön majd az igazán nagy falat a pénteki nyolcaddöntőben: a kubai világbajnok, a súlycsoport első kiemeltje, Arslen Lopez.

– Most még csak a türkménre készülök, hiszen ha nem verem meg, nincs is értelme a kubairól beszélni. Ám nem tagadom, nagy meccs lehetne kettőnk között, ő is csak egy ember. Azért dolgoztam keményen évekig, hogy most mindenkit le tudjak győzni. Senki sem verhetetlen! – mondta Harcsa.

Zárszónak nem is kell jobb…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »