Harcképtelenné tett orosz harckocsikat állítanak ki Varsóban

Harcképtelenné tett orosz harckocsikat állítanak ki Varsóban

Harcképtelenné tett páncélos járműveket és egyéb orosz hadi felszerelést állítanak ki június végén a varsói királyi kastély előtti téren, a tárlat címe a Legyőzhetetlen hadsereg lesz – erősítette meg Michal Dworczyk, a lengyel kormányfői hivatal főnöke hétfőn.

A varsói kormányfői hivatal miniszteri rangú vezetője a Korczowa–Krakivec lengyel–ukrán határátkelőn rendezett hétfői sajtóértekezleten erősítette meg újságíróknak Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi, a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízióban tett bejelentését, miszerint Varsóban, majd a spanyol és a portugál fővárosban is bemutatják az ukrajnai háborúban tönkretett, kiégetett orosz hadi felszerelést.

Dworczyk Korczowában közölte: a kiállítást a lengyel kormányfői hivatal és az ukrán védelmi tárca közötti megállapodás nyomán rendezik meg.

Hírdetés

A korczowai sajtóértekezletet Dworczyk Olekszander Kubrakov ukrán infrastrukturális miniszterrel együtt tartotta, fő témája a lengyel–ukrán határon át haladó teherforgalom bővítése volt. Az eddig akár 24 órás várakozást is jegyző Korczowa–Krakivec határátkelőn az utóbbi napokban duplájára növelték a kamionok ellenőrzését végző kapacitást – közölte Dworczyk, aki szerint a közeljövőben kétszeresére nő a Lengyelország és Ukrajna közötti teherforgalom.

A lengyel–ukrán határon áthaladó teherforgalom bővítésének terveit a lengyel média az ukrajnai élelmiszer-kivitellel is kapcsolatba hozza. A lengyel kormányfői hivatalhoz tartozó Lengyel Gazdasági Intézet (PIE) múlt héten közzétett jelentése szerint a lengyel határátkelőkön keresztül vezet az ukrán élelmiszerexport egyik fő útvonala: márciustól májusig a gabonafélék, az olajos magvak és az olajok 30 százalékát szállították Ukrajnából Lengyelországon keresztül.

(MIT/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »