Hanyatt lökte ismerősét és teljes erővel a fejére taposott

Hanyatt lökte ismerősét és teljes erővel a fejére taposott

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a bíróság a börtönbüntetést 8 évre súlyosította, továbbá a vádlott bűnösségét – életveszélyt okozó testi sértés helyett – emberölés bűntettének kísérletében állapította meg az ismerősét az utcán durván bántalmazó férfi ügyében. 

Hírdetés

A törvényszék – a megyei főügyészség vádiratától eltérően – az ismerősét az italboltból kirángató, majd a betonjárdán hanyatt lökve fejére taposó, koponyáján életveszélyes sérüléseket okozó férfi bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki. A bíróság szerint a vádlott nem akarta a sértett halálát.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság nem értékelte azt, hogy a vádlott a kirívóan durva cselekményével létfontosságú testtájékot támadott. A sértett fejének a betonjárda közeli elhelyezkedése és megtaposása az elkövető testsúlya, fizikai ereje, valamint erőkifejtése alapján egyaránt arra utal, hogy tudatában volt a halálos eredmény bekövetkezésének lehetőségével, de ez iránt közömbös maradt.

A Debreceni Ítélőtábla osztotta a fellebbviteli főügyészség indítványát, és a vádlott bűnösségét emberölés bűntettének kísérletében mondta ki. A bíróság álláspontja szerint a vádlott a durva erőszak céltudatos alkalmazásával belenyugodott a sértett halálának lehetőségébe. Az általános és az egyéni büntetési célok eléréséhez vele szemben hosszabb tartamú börtönbüntetés és mellékbüntetés kiszabásáról határozott.

Az ítélet jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »