Hány balliberális politikust szippant még fel a Bem rakpart?

Nem tudni, hogy a káderhiány, az ötlettelenség vagy a rendszerváltás közös elsikkasztásának élménye vezetett-e oda, hogy pár hét leforgása alatt a Fidesz már a második balliberális politikust guberálja ki a történelem szemétdombjáról és hozza vissza vezető állami pozícióba. A Jobbik kormányra kerülése után felül fogja vizsgálni ezeket a kinevezéseket, és meg fogja tisztítani a diplomáciai állományt a szociálliberális körökhöz köthető politikai kinevezettektől.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Alig pár hete jött a hír, hogy a 2010-ben az elszámoltatás ígéretével színre lépő, azóta azonban azt rendre elszabotáló Fidesz kormány külügyminisztere, Szijjártó Péter a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi intézmény élére jelöli az ex-SZDSZ-es Eörsi Mátyást, most pedig kisinyovi nagykövetnek az MSZP volt EP-képviselőjét, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter nejét, Dobolyi Alexandrát.

Szijjártó Péter kinevezési gyakorlata és káderpolitikája egy világos trenddé és rendszerré kezd összeállni, ami a volt szociálliberális tábor prominenseinek felszippantását célozza. Így utazhat máig diplomata-útlevéllel Kóka János volt SZDSZ-elnök, és így kapott állami kitüntetést a D-209-es ügynök Medgyessy Péter, vagy ezért maradhatott ljubljanai nagykövet 2015-ig Szent-Iványi István ugyancsak ex-SZDSZ-es vezető.

A Jobbik kormányra kerülése után felül fogja vizsgálni ezeket a kinevezéseket, és meg fogja tisztítani a diplomáciai állományt a szociálliberális körökhöz köthető politikai kinevezettektől.

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »