Hangos játszótér nyílt a Magyar Zene Házában

Hangos játszótér nyílt a Magyar Zene Házában

Kortól és zenei előképzettségtől függetlenül fedezhetik fel a hangok gazdag világát azok, akik a Magyar Zene Házának szerdán nyíló új kiállítása, a Kreatív Hangtérre mennek el.

Több mint 200 ezer látogatója volt már január óta a Magyar Zene Házának és 10 ezernél is többen vettek részt különböző programokon, koncerteken, kiállításokon – mondta érdeklődésünkre Baán László. A Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa szerint az épület az egyedi szépségével és oktatási tereivel zenei “beavató intézménnyé vált”, ami most tovább bövűlt egy kreatív hangtérrel és a zenei csodák palotájával.

Egy speciális beltéri játszóteret nyitottunk nagyoknak és kicsinyek, amelyet ugyanúgy lehet használni, mint a már működő külsőt – közölte Baán László. A miniszteri biztos azt mondta:

ez a hangtér a bennünk élő gyermeket szólítja meg, hogy nyugodtan kísérletezzen, játsszon a zseniális magyar tervezésű egyedi hangszerekkel,

Hírdetés

majd a megalkotott művet vezényelhesse is, ha szeretné. A kiállítás a látogatókat a tervek szerint segít eligazodni a hangok világában és többféle élményt is ad majd.

Szeptemberben egy nagy időszaki kiállítás is nyílik majd a Magyar Zene Házában, amely a magyar pop-rock történetét mutatja a ’60-as évektől a rendszerváltásig – jelentette be Baán László.

“A rendkívül népszerű állandó kiállítások mellett bemutatkozik majd az időszaki kiállítótér is,

amelyet az első izgalmas kiállítás után sok más egyéb is követ majd, amelyek azt bizonyítják, hogy egész Európában, de talán az egész világon ez a legkomplexebb zenei intézmény” – mondta kormánybiztos.

Az eddigi tapasztalatok alapján azt javasolta Baán László mindenkinek, hogy előre foglaljon időpontot, mert 15 embernél többet egyszerre nem igazán tudnak fogadni a hangtérben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »