Hangáék óriási csatában kaptak ki az Euroliga döntőjében

Hangáék óriási csatában kaptak ki az Euroliga döntőjében

Hangáék óriási csatában kaptak ki az Euroliga döntőjében

Hanga Ádám (balra) próbálja megállítani az Anadolu Efes sztárját, Vasilije Micicet Fotó: AFP/Pedja Milosavljevic
 
A török Anadolu Efes csapata egy a végletekig kiélezett mérkőzésen 58-57-re legyőzte a Real Madrid együttesét a férfi kosárlabda Euroliga szombat esti, belgrádi fináléjában, ezzel megvédte címét a sorozatban.

Önbizalommal telve, pozitív előjelekkel várhatta a meccset a madridi alakulat, miután az elődöntőben nagy riválisukat, a Barcelonát fektették két vállra egy igen szoros ütközetben, míg a címvédő Efes a görög Olympiakost felülmúlva jutott be a döntőbe.

A bronzmérkőzést a Barca nyerte, Miroticék magabiztosan, 84-74-re verték a pireusziakat.

A fináléban a Real kezdőjében kapott helyet Hanga Ádám, aki remekül kezdte a találkozót: egy szép kétpontossal ő szerezte a spanyolok első pontjait, majd nem sokkal később remek gólpasszt adott Tavaresnek, aki az első negyedben szakmányban termelte a kosarakat a palánk alatt. A játékrész végére a Madrid egypontos előnyt harcolt ki, amit a félidőig ötre sikerült növelniük.

Mindkét csapat elég sokat hibázott, alig több, mint 40 százalék fölött dobtak mezőnyből, így a szünetben 34-29-et mutatott az eredményjelző a Real javára. A harmadik negyed felénél éppen Hanga hármasát követően alakult ki a legnagyobb különbség a felek között, 40-31-re húztak el a fehér mezesek, de az Efes nem hagyta magát, és Micsics, valamint Larkin vezetésével két pontra zárkózott fel a záró játékrész előtt.

Hírdetés

A negyedik negyedben a törökök fokozatosan átvették az irányítást, Micsics kulcspillanatokban választott remek megoldásokat, Pleiss pedig a palánk alatt dolgozott hatékonyan, a Madrid ugyanakkor tartani tudta a lépést, az utolsó perc előtt mindössze három pont fórral állt az Efes. A veterán Sergio Llull még két pontot aztán ledolgozott a spanyolok a hátrányából, fordítani azonban már nem tudtak Pablo Laso fiai, így az Anadolu Efes gárdája megvédte címét az Euroligában.

A négyes döntő legjobbjának a szerb Vaszilije Micsicset választották, aki 23 ponttal járult hozzá a törökök diadalához.

A mérkőzés után Hanga Ádámot is megszólaltatta az Euroliga hivatalos honlapja. A magyar kosaras, aki 23 percett töltött a parketten, ezalatt 5 pontot, 3 lepattanót szerzett és 1 gólpasszt is kiosztott, érthető módon rendkívül szomorúan és csalódottan nyilatkozott.

A vereség fő okaként a borzasztó dobószázalékukat emelte ki, és megjegyezte, nem tudja, hogy ilyen helyzetben egy, vagy 20 ponttal jobb-e kikapni, annyi biztos, hogy innentől a bajnokság megnyerésére kell koncentrálniuk.

Férfi Euroliga, négyes döntő (Belgrád):

Döntő:
Efes Istanbul (török)-Real Madrid (spanyol) 58-57 (14-15, 15-19, 11-8, 18-15)

A 3. helyért:
Barcelona (spanyol)-Olimpiakosz (görög) 84-74 (20-18, 25-20, 17-18, 22-18)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »