Handóék is szeretik a luxust – terepjáróban is

Az Alkotmánybíróság után az Országos Bírósági Hivatalnak is megjött a kedve az új autók beszerzéséhez. A közbeszerzési értesítő alapján a Népszava azt írja: a Handó Tünde vezette hivatal három, állami normatíva szerinti 8. kategóriás autóra írt ki tendert.

A beszerzés összegét a pályázat kiírói eredetileg 24,6 millió forintra becsülték, de azon sem ütköztek meg, hogy a későbbi nyertes, a CPM Hungary Kft. ennél 11,3 millió forintért drágábban, mintegy 36 millióért vállalta a három felső-középkategóriás kocsi beszállítását.

Hírdetés

Korábban az Átlátszó írta meg, hogy 12 millió forintért vett Volvo terepjárót az Alkotmánybíróság az egyik alkotmánybírónak. Alkotmánybíróság két Volvo S90-es autót vett, amelyek darabjáért bruttó 11,4 millió forintot fizetett. A Volvo XC60 könnyű terepjáróhoz pedig az Ab bruttó 12,3 millió forintért jutott hozzá. Az AB főtitkára, Bitskey Botond a közadatigénylésre megküldött válaszában közölte, hogy „a tervek szerint az XC60 típusú gépkocsi Szabó Marcel, az S90 típusúakat Szívós Mária, illetve Pokol Béla alkotmánybíró használatába kerül, de ez ügyben a végleges döntés a gépkocsik őszi leszállításakor, a gépkocsiállomány aktuális műszaki állapota figyelembe vételével születik majd meg.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »