Hamran meg akarja büntetni a szivárogtató rendőrt vagy rendőröket

Hamran meg akarja büntetni a szivárogtató rendőrt vagy rendőröket

Hamran István ideiglenesen megbízott rendőrfőkapitány kilátásba helyezte a felelősségre vonást a vadászházban készült felvételek kiszivárogtatása ügyében. Hogy egy vagy több rendőr szivárogtatott-e, nem részletezte. Hamran erről a keddi sajtótájékoztatóján számolt be.

„Jövő hét folyamán várhatóan leszűkítjük a gyanúsítottak körét. A vizsgálati eredmények fényében felelősségre fogok vonni valakit vagy valakiket” – fűzte hozzá.

Hírdetés

A rendőrségen belül már azonosították azt a csoportot, amelynek tagjai kiszivárogtathatták a vadászházban készült felvételeket. Hamran korábban arról tájékoztatott, hogy húsz rendőrt hazugságvizsgálatnak vetnek alá. Az üggyel az Ellenőrzési Szolgálat is foglalkozik.

A médiában októberben jelentek meg azok a videofelvételek, amelyeket egy vadászházban, Robert Fico, a Smer elnöke, Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Miroslav Bödör vállalkozó, Tibor G. terhelt, volt országos rendőrfőkapitány fia és Marek Para, Tibor G. ügyvédje találkozóin rögzítették.

A felvételeket azután tették közzé, hogy az ügyészség bejelentette: a Különleges Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze audiovizuális felvételekkel egészítette ki azt az indítványt, amely a Tisztítótűz fedőnevű akciót követően meggyanúsított személyek előzetes letartóztatásának meghosszabbítására vonatkozik. Ez utóbbiak feladata bizonyítani több, a politikai, az üzleti és az ügyvédi közegből érkező személy arra irányuló igyekezetét, hogy befolyásolják  a legsúlyosabb bűncselekmények ügyében folytatott büntetőeljárásokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »