Hamis vád miatt állítják bíróság elé

Hamis vád miatt állítják bíróság elé

Hamis vád miatt állítják bíróság elé

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli, büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a feljelentésében valótlanul azt közölte, hogy őt egy – a feljelentésében konkrétan megjelölt – személy bántalmazta, és a pénztárcáját elvette, miközben két másik személy az őt verő férfit a bántalmazásra biztatta.

Hírdetés

A vádlott 2017. június 21-én, a kora délutáni órákban, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tett bejelentést arról, hogy Tatabányán, egy beton úttesten az általa megnevezett ismerőse ököllel állon ütötte, amitől a földre esett, majd az ismerőse késsel négyszer megszúrta a jobb alkarját. A bántalmazó férfi a feljelentő rövidnadrágjából a pénztárcáját kivette, majd azt átnézte, de mivel abban nem volt készpénz, a pénztárcát a földre dobta. A feljelentés szerint a cselekmény során végig jelen volt egy másik megnevezett férfi is, továbbá egy ismeretlen személy, akik a bántalmazó férfit verésre biztatták.

A feljelentés alapján a Tatabányai Rendőrkapitányság csoportos rablás kísérlete miatt rendelt el nyomozást, ennek során a megnevezett két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, sőt a Tatabányai Járásbíróság 2017. június 23-án elrendelte az előzetes letartóztatásukat is.

Két hónappal később a feljelentő beismerte, hogy a feljelentett férfiakra egy korábbi konfliktus miatt haragudott, ezért vádolta őket hamisan, a sérüléseit pedig üvegszilánkkal saját magának okozta.

Miután a két, hamisan megvádolt ismerőssel szemben a nyomozó hatóság megszüntette a nyomozást, az ügyészség most a feljelentő ellen emelt vádat. A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »