Hamis pálinkát árultak Budapest egy népszerű szórakozóhelyén

Hamis pálinkát kínáltak a budapesti Old Man’s Pubban; a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közérdekű bejelentésre tartott ellenőrzést a szórakozóhelyen – közölte az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság.

A tájékoztatás szerint a vendéglátóhely ismert, jó minőségű pálinkák üvegébe áttöltve kínálta az ismeretlen eredetű alkoholokat. Emellett 10 szeszes italból csupán egyről tudták igazolni, hogy honnan származik. A vállalkozás mintegy 4 millió forint bírságra számíthat.

Az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök a vásárlóknak kínált italok minőségét és eredetét vizsgálták. Az ellenőrzésen több mint tízféle, bontott szeszes italból (whisky, vodka, rum, pálinka, gin) vettek mintát. A vendéglátóhely kizárólag egyetlen terméknél tudta bemutatni az eredetet igazoló dokumentumokat.

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai igazolták, hogy kétféle pálinkából hamisítványt szolgáltak fel a vendégeknek. A szakemberek a levett mintákat összevetették a palackokon szereplő eredeti termékekkel, azok profilja azonban eltért, így bizonyították a hamisítást. A vásárlóknak tehát ismeretlen eredetű szeszes italt szolgáltak fel, a valódi, jó minőségű pálinkák helyett.

Szerző: VG – MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »