Hamis Legóval vertek át Tesco-vásárlókat

Hamis Legót vett a Tescóban több vásárló is, aki a dán játékgyár termékének dobozában csak újságpapírt, valamint rossz minőségű játékkockákat talált karácsonykor – írja az Index a pórul járó fogyasztók internetes panaszaira hivatkozva. 

Egyikük, akitől a reklamáláshullám elindult, december 8-án vett a Camponában található Tescóban egy távirányítós Lego Technicet, amelynek az ára igencsak borsos, hiszen alapból 28-30 ezer forintba kerül, igaz, most akciósan le volt értékelve a felére. Az Index szerint a fa alatt derült csak ki, hogy a drága játék helyett aldis reklámújság és valószínűleg kínai hamisítvány legókockák voltak a csomagolásban. A reklamáló férfi Legóra vágyó kisfia végül aztán egy jóakarótól kapta meg a vágyott játékot, immár eredeti formájában.

Hírdetés

A szerencsétlenül járó vásárló Facebook-posztja alatt többen is hasonló tapasztalatokról számoltak be, volt, aki a csepeli, más a Váci úti Tescóban vett kicserélt Legót. A közös mindhárom esetben, hogy drága Technic típusú legókról van szó, és mindhármat egy Tescóban vásárolták.

Egy szakértő a csalást „kekszezésnek” hívta, ugyanis régebben is csináltak hasonlókat, csak akkor újság és hamisított játék helyett keksszel pótolták az ellopott játékokat. A károsultak azt tervezik, holnap mennek reklamálni a központi Tescóba Budapesten.

A brit hipermarketlánc ugyanakkor már elnézést kért, megkezdte az eset kivizsgálását, és kártalanítást is ígért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »