Hamiltonék szerint unalmas a bakui pálya

A hétvégén egy új városi pálya és egy új ország, Azerbajdzsán mutatkozik be a Forma–1-be. A pilóták eddig csak szimulátoron próbálhatták ki a bakui nyomvonalat, ám nincsenek tőle igazán elragadtatva.

Elsőként a címvédő Lewis Hamilton szedte le a keresztvizet a Hermann Tilke tervezte ringről, nem titkolva, biztos nem lesz nagy rajongója az azeri pályának.

– Őszintén bevallom, sosem voltam nagy rajongója a Tilke által tervezett pályáknak. Noha szimulátoron sokszor gyakoroltam a bakui aszfaltcsíkon, nem igazán tudok róla ez alapján sok jót mondani, maximum annyit, hogy van egy nagyon szűk része, egy nagyon hosszú egyenese. De talán élvezetes lesz. Az időjárás állítólag jó lesz, így akár valami jó is kisülhet a hétvégéből – fogalmazott a Motorsport Magazinnak Hamilton.

Sebastian Vettel szintén szimulátorral készült Bakura, és ő sincs túlságosan elragadtatva az új pályától.

– Láttam a pályáról pár felvételt, és ezek alapján, valamint a gyakorlások tapasztalataiból azt szűrtem le, hogy vannak izgalmas részei a pályának, de a többi része elég unalmas. Meglátjuk, milyen lesz, ha kigurulunk rá az első szabadedzésen – árulta el benyomásait a Bild riporterének Vettel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »