Hamasz-vezetőket kapott el Izrael

Az izraeli biztonsági erők őrizetbe vették a Gázai övezetet irányító radikális palesztin szervezet, a Hamasz két ciszjordániai vezetőjét és tizennégy másik palesztint terrortevékenység gyanúja miatt – jelentette szerdán az izraeli közszolgálati rádió.

A Jordán folyó nyugati partján fekvő Túl-Karmban a Hamasz helyi vezetőjét, Rafat Nacífot fogták el, Dzsenínben pedig a palesztin szervezet városi testületének egyik irányítóját, Vaszfi Musztafa Kabaha volt fogolyügyi minisztert.

Kabaha a Wafa nevű palesztin hírügynökség szerint korábban összesen legalább tizenkét évet töltött izraeli börtönökben, továbbá 2007-től három évet – bírósági tárgyalás nélküli – úgynevezett adminisztratív fogságban, és 2014 júniusában is elfogták, akkor tíz hónapig tartották magánzárkában.

A többi palesztint Kelet-Jeruzsálemben, Betlehemben és Hebronban vették őrizetbe. A hadsereg terrortevékenységgel gyanúsítja őket, azzal, hogy részt vettek a több mint fél éve tartó erőszakos incidensekben.

A tavaly szeptemberben kezdődött erőszakhullámban 28 izraeli és 2 amerikai, valamint legalább 203 palesztin vesztette életét. A palesztinok többsége késeléses támadások vagy izraeli biztonságiakkal lezajlott összetűzések során halt meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »