Hamarosan Horgosra érkeznek a menetelő migránsok

Hamarosan Horgosra érkeznek a menetelő migránsok

Újvidékig tartott a Belgrádból gyalogosan a határ felé elindult migránsok menetelése, innen vonattal folytatták az útjukat Szabadkára, ahová vasárnap hajnalban érkeztek meg, a Tanjug hírügynökség szerint 124-en. Mint ismeretes, zömében afgán és pakisztáni menekültek egy nagyobb csoportja pénteken délután indult el gyalogosan Belgrádból a magyar határ felé, abban reménykedve, hogy átléphetik a határt. A tudósítások szerint a csoport egy része Inđija magasságában úgy döntött, befogadó központba megy, a többiek folytatták útjukat a határ felé.

A csoport Szabadkáról folytatta menetelését, a horgosi határátkelő felé nem az autópályán, hanem az ún. régi úton mentek. A délelőtt folyamán Palicson tartottak egy rövid pihenőt, majd Hajdújáráson ismét leültek az út szélén az árnyékba. A csoportot három rendőrautó kísérte mindvégig.

A menekültek várhatóan a késő délutáni órákban érkeznek meg a horgosi határátkelőnél lévő sátortáborhoz, ahol csatlakoznak a már ott táborozó mintegy 650 személyhez. Mint mondták, a határon éhségsztrájkolni fognak, azt követelve, hogy nyissák meg előttünk az átkelőt.

Hajdújáráson a nagy melegtől kitikkadva pihentek, néhányan a helybeli házakba bekopogtak és ivóvizet kértek.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »