Hamarosan élőadásban is közvetíthetünk a Facebookon

Hamarosan élőadásban is közvetíthetünk a Facebookon

Egy lépéssel közelebb került a Facebook, hogy a felhasználók széles köre számára elérhetővé tegye az élő videóadások lehetőségét. Egyelőre azonban csak néhány kiválasztott próbálhatja ki a teszt üzemmódot. Azonban a Facebook komolyan veszi a szolgáltatás jövőjét, a The Verge információi szerint a szolgáltatás kezdeti fázisában pénzt kínálna azoknak a cégeknek, akik ilyen élőadásokat rendszeresen tesznek közzé.

 

A szolgáltatás nem új keletű. Live stream szolgáltatásokat már a Twitter által megvásárolt Periscope, vagy a Snapchat is nyújtott felhasználóinak. A Facebook új alkalmazása viszont egyértelműen veszélyezteti a már bejáratott szolgáltatók piaci pozícióját.

 

Az új élőadás-szolgáltatás aktivizálása után valószínűleg a Messenger fület fogja váltani a Facebook applikációjában, ezzel is jelezve kitüntetett szerepét. A funkció segítségével archív videók és élő közvetítések között is keresni tudnunk majd egyszerű címszavak vagy aktualitások alapján.

 

Várhatóan a gyakorlatban a hétköznapi felhasználók számára a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy élő adást osszanak meg ismerőseikkel bizonyos csoportokban és eseményekben, ha a kiértesített ismerősök visszajeleznek az adott közvetítés meghívójára. Valószínű, hogy bizonyos szűrők szerint fogja a rendszer kiválogatni a számunkra releváns videókat, ezzel küszöbölve ki, hogy az összes élőadás között kelljen kikeresgélnünk a számunkra érdekeset.

 

Természetesen a valós idejű hozzászólások lehetősége is adott lesz az új funkcióban.

 

Imagazin.com

Nyitókép: marketingland.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »