Hamarosan elhagyhatja a kórházat a tizenegyszer újraélesztett focista

Mint arról portálunk is beszámolt, műszívvel tartották életben azt a 16 éves dabasi focistát, aki egy mérkőzés közben összeesett. Később kiderült, egy igen ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője csodának minősítette, hogy túlélte a futballista az esetet, hiszen összesen tizenegyszer kellett újraéleszteni. Az orvos 26 éves pályafutása alatt még nem találkozott hasonló esettel.

A kórház főorvosa most a Mokkában mondta el, a fiatalt levették a lélegeztetőgépről

– Azt gondolom, van esélye, hogy újra sportoljon. Ádám gyakorlatilag infarktust kapott meccs közben, és a mentős kollégának köszönhető, hogy életben tartotta a fiút, amíg kórházba került. Ott műszíven kellett tartani, és utána műtöttük csak meg. Úgy tűnik, nincsen maradandó károsodása, ami a gyors reakciónak köszönhető – mondta a Blikk szerint. Hozzátette, az eddigi vizsgálatok szerint semmi visszafordíthatatlan agykárosodás nem tapasztalható.

– Két hét múlva hagyhatja el a kórházat, ezután rehabilitációra szorul, de mivel jó fizikumú, mosolygós fiú, ezért bizakodóak lehetünk – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »