Halott emberek álajánlásaival indult Óbudán egy jelölt az áprilisi választásokon

Halott emberek álajánlásaival indult Óbudán egy jelölt az áprilisi választásokon

A nőt gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezik.

M. Anita a gyanú szerint a 2022-es országgyűlési választáson hamisított ajánlásokkal került képviselőjelölti nyilvántartásba a Budapesti 10. számú egyéni választókerületben – írja a police.hu.

A Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda tett feljelentést a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

Hírdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján a jelölt ajánlóívein 12 olyan személy aláírása szerepelt, aki az ajánlásgyűjtés idején már nem élt. A nyomozók tanúként hallgattak ki 28 olyan embert is, akiknek szintén úgy szerepelt az aláírása a gyűjtőíveken, hogy elmondásuk szerint ők nem adtak ajánlást a jelöltnek.

Az ajánlások alapján a jelöltet a választási bizottság nyilvántartásba vette, de mentelmi joga megszűnt, amikor a választáson nem szerzett mandátumot, jelölőpártja nem jutott be a parlamentbe.

A 49 éves M. Anita Óbudán a Normális Párt színeiben indult. Lakásán augusztus 9-én ajánlóíveket és más dokumentumokat foglaltak le. A választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt kihallgatott nő szabadlábon védekezik. Azt elismerte, hogy az ajánlások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, de azt tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »