Hallgatni nem gyávaság! – A Fülöp-szigeteki püspökök válasza Duterte elnök támadására

Hallgatni nem gyávaság! – A Fülöp-szigeteki püspökök válasza Duterte elnök támadására

A Fülöp-szigeteki főpásztorok megtörték a csendet, és a püspöki konferencia elnöke, Socrates Villegas érsek megszólalt Duterte elnök újabb, az egyházat ért támadásai miatt: az elnök azt állította a nyilvánosság előtt, hogy „a Fülöp-szigeteki püspökök és papok képmutatók és korruptak”.

Az ország számilliós lakosságának 83 százaléka katolikus és a hit ereje legutóbb Ferenc pápa látogatásakor mutatkozott meg az egész világ előtt hatalmas meggyőző erővel, amikor a manilai szentmisén, 2016. január 18-án hétmillióan vettek részt. A katolikus egyháznak 130 püspöke és mintegy tízezer papja van.

A SIR olasz katolikus hírügynökség tudósítása beszámol Socrates Villegas érseknek a lingayen-dagupani főegyházmegye honlapján közzétett nyilatkozatáról, melynek címe: Hallgatni nem gyávaság. A Fülöp-szigeteki püspöki konferencia elnöke megállapítja, hogy „erény rejlik a csendben is, mint ahogy a szóban”. Majd így folytatta: „Bölcsesség kell ahhoz, hogy megértsük, mikor van ideje a csendnek és mikor kell megszólalni. Szavaimat akkor tudjátok megérteni, ha beszélitek a csend nyelvét is. Csendemet pedig akkor tudjátok megérteni, ha tudjátok szeretni azt, aki egy csendes, szótlan éjszakán született…. Az én csöndem Jézus csendje Pilátus arroganciájával szemben. Az enyém a béke nyelvezete, mely elutasítja a bosszú sötét bűvöletét. Az én csendem az éber várakozásé, mert a sors úgyis beteljesedik. Az én csendem a tisztelet azzal szemben, aki engem ellenségének tekint, és akiért mi imádkozunk és kérjük a valódi békét és az ország boldogságát.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »